EDUNVALVONTA

Edunvalvonta eli holhoustoimi tarkoittaa täysi-ikäisen henkilön edun ja oikeuksien valvontaa. Kun henkilö ei kykene itsenäisesti huolehtimaan mm. omaisuuteensa liittyvistä asioista, eikä siten pysty valvomaan etuaan, voidaan henkilölle määrätä edunvalvoja. Voimme olla apuna tässä prosessissa.

EDUNVALVONTAVALTUUTUS

Edunvalvontasopimus tarkoittaa dokumenttia, jossa henkilö oikeustoimikelpoisena ollessaan määrittelee edunvalvontavaltuutuksen etukäteen tulevaisuutta varten, esimerkiksi mahdollisesti tapahtuvan terveydentilan heikkenemisen tai muun syyn vuoksi. Oikeustoimikelpoinen henkilö on 18 vuotta täyttänyt henkilö, jolla ei ole esimerkiksi terveydellisiä päätäntävaltaa rajoittavia asioita. Oikeustoimikelpoisuus tarkoittaa sitä, että henkilö voi tehdä mm. oikeudellisesti sitovia päätöksiä ilmaisten näin oman tahtonsa. 

Milloin edunvalvontavaltuutus kannattaa tehdä?

Edunvalvontavaltuutuksen tekeminen on suositeltavaa esimerkiksi ikääntymisen vuoksi. Etukäteen tehty edunvalvontavaltuutus helpottaa ja nopeuttaa hoidon tai hoitopaikan saamista esimerkiksi vakavan sairauden yllättäessä. Tällöin valtuutettu henkilö voi toimia toisen henkilön nimissä ja järjestellä käytännön asioita. Lakimiehemme auttavat mielellään edunvalvontavaltuutuksen tekemisessä ja neuvovat, miten kattava ja yksiselitteinen edunvalvontavaltuutus laaditaan. Ota yhteyttä niin neuvomme sinua!

EDUNVALVONNAN LAKIPALVELUT OULUN SEUDULLA

Olemme Oulun suurin yksityinen edunvalvontaan keskittynyt toimija. Toimintamme perustuu vankkaan kokemukseen ja saavutettuun luottamukseen. Jokainen asiakkaamme huomioidaan tarkasti, ja heidän etunsa on kaiken päätöksenteon keskiössä.

  • Edunvalvonta
  • Edunvalvontavaltuutettu

Heräsikö sinulle kysymyksiä yksityisestä edunvalvonnasta? Ota meihin yhteyttä!

Olemme oululainen lakitoimisto, josta saa inhimillistä ja osaavaa palvelua aina luotettavasti.

Olemme helposti lähestyttävä lakiasiaintoimisto.

SOITA MEILLE KATSOTAAN VOIMMEKO AUTTAA

Kysyttävää kustannuksista?

Oikeusapu vai oikeusturvavakuutus?
SOITA MEILLE Selvitämme puolestasi