RIKOSASIAT

Oletko rikoksen uhri tai rikoksesta epäilty? Usein rikosasiat käsitellään Suomessa käräjäoikeudessa, mutta niistä voidaan myös järjestää sovittelu. Toimistomme lakimiehet avustavat rikosasioissa vahvalla kokemuksella sekä rikoksen uhria eli asianomistajaa että syytettyä eli vastaajaa. 

Mitä tarkoittaa rikoksen sovittelu?

Rikosasioiden sovittelu on maksuton palvelu, jossa rikoksen osapuolet voivat käsitellä rikoksesta uhrille aiheutuneita henkisiä ja aineellisia haittoja ja sopia niiden hyvittämisestä puolueettoman sovittelijan välityksellä.

Tyypillisesti sovitteluun soveltuvia rikoksia ovat pahoinpitelyt, varkaudet ja vahingonteot. Sovittelussa voidaan käsitellä muitakin rikoksia, jos niiden arvioidaan soveltuvan sovitteluun. Mitä törkeämmästä rikoksesta on kysymys, sitä huonommin se on soviteltavissa. Mikäli tarvit kokenutta rikosasianajajaa Oulun seudulla, ota meihin rohkeasti yhteyttä niin keskustellaan tilanteestasi!

RIKOKSEN UHRI ELI ASIANOMISTAJA

Asianomistajalla tarkoitetaan henkilöä, johon rikos on välittömästi kohdistunut ja jolla on tämän perusteella oikeus vaatia rikoksesta rangaistusta ja vahingonkorvausta. Rikoksen uhriksi joutuneen on hyvä tehdä asiasta poliisille rikosilmoitus mahdollisimman pian rikoksen tapahtumisen jälkeen. Ilmoituksen voi tehdä myös toinen henkilö uhrin puolesta. Rikosilmoituksen tekeminen on mahdollista myös jälkikäteen. Asian esitutkinta aloitetaan rikosilmoituksen perusteella, mikäli rikoksen tunnusmerkkien täyttymistä pidetään mahdollisena. Esitutkinnan suorittaa poliisi.

Mikä on asianomistajarikos?

Asianomistajarikoksia ovat sellaiset rikokset, jotka poliisi tutkii vain, jos rikoksen uhri vaatii tekijälle rangaistusta. Tällaisia ovat muun muassa näpistys ja vahingonteko. Jos asianomistajarikoksen uhri muuttaa mielensä eikä haluakaan tekijälle rangaistusta, poliisi lopettaa jo aloittamansa tutkinnan. Ota rohkeasti yhteyttä lakimiehiimme, mikäli olet joutunut rikoksen uhriksi ja tarvit rikosasianajajaa! 

Me avustamme kaikissa asianomistajan rikosasioissa, kuten väkivaltarikoksissa ja omaisuusrikoksissa sekä seksuaalirikosasioissa. Toimistomme lakimiehet ovat hoitaneet paljon rikosasioita, joissa on avustettu alaikäisiä rikoksen uhreja. Meihin kannattaakin ottaa yhteyttä jo varhaisessa vaiheessa rikosasian selvittelyä. Lakimiehemme ovat asianomistajarikoksissa rikoksen uhrin apuna esimerkiksi poliisikuulusteluissa, vahingonkorvausvaatimusten laatimisessa sekä oikeudenkäynnissä.

RIKOKSESTA SYYTETTY ELI VASTAAJA

Syytetyksi kutsutaan henkilöä, joka rikosasiassa käydyssä oikeudenkäynnissä vastaa tekonsa tai laiminlyöntinsä johdosta nostettuun syytteeseen. Syytteen esittää joko virallinen syyttäjä tai asianomistaja. Ennen syytteen nostamista syytettyä nimitetään epäillyksi.

Rikoksesta syytetty on asiassa vastaajan asemassa. Meihin kannattaa olla yhteydessä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, sillä avustajan käyttäminen jo poliisitutkinnan aikana on etujesi mukaista. Lakimiehemme ovat apuna esimerkiksi vastaajan kuulustelutilanteissa sekä oikeudenkäyntiprosessissa. Käyttäjällä lakimiestä oikeusprosessin aikana varmistat, että oikeutesi toteutuvat täysimääräisesti ja kaikki oikeudenkäyntiä varten tarvittavat tiedot ja dokumentit tulevat varmasti hankittua.

AUTAMME KAIKISSA RIKOSASIOISSA

Hoidamme kaikki rikosasiat Oulun alueella, hienotunteisesti ja aina avustettavan etu edellä. Soita meille, niin neuvomme Sinua!

Lakiasiaintoimisto Pentikäinen Oulu palvelee Sinua

  • Rikoksen asianomistajan avustamisessa
  • Rikoksen vastaajan avustamisessa

Olemme oululainen lakitoimisto, josta saa inhimillistä ja osaavaa palvelua aina luotettavasti. Ota yhteyttä!

Olemme helposti lähestyttävä lakiasiaintoimisto.

SOITA MEILLE KATSOTAAN VOIMMEKO AUTTAA

Kysyttävää kustannuksista?

Oikeusapu vai oikeusturvavakuutus?
SOITA MEILLE Selvitämme puolestasi